Mushroom Extract Powder

Mushroom extract powder img

Mushroom extract powder & concentrate

In een tijd waarin consumenten steeds bewuster worden van hun voedingskeuzes en de impact daarvan op hun gezondheid, groeit de vraag naar schonere en duidelijkere declaraties. Middels een natuurlijk ingrediënt, de witte champignon, kan dit doel bereikt worden en tegelijkertijd kan een smakelijk profiel behoud worden. Natuurlijke smaakverbetering kan gerealiseerd worden door de umami-smaak in onze producten. Hierdoor kunnen fantastisch gebalanceerde smaakprofielen gecreëerd worden en kunnen zout en kunstmatige smaakversterkers gereduceerd worden. Door gebruik te maken van de kracht van natuurlijke umami, kan de algehele smaakervaring op een gezonde manier verbeterd worden. Onze natuurlijke smaakversterkers zijn alleen afkomstig van paddenstoelen en zijn dus 100% natuurlijk.

 

Umami, de vijfde basissmaak, werkt in synergie met de andere basissmaken en geeft voeding een volle, lang aanhoudende smaak. Daarnaast hebben Umami smaakstoffen, die in de vorm van glutamaat en guanylaat onder andere van nature aanwezig zijn in champignons, het vermogen om de smaak te versterken en de perceptie van de zoute smaak te verhogen. Het maakt DFI Mushrooms’ lijn umami-rijke groente-extracten een krachtig, natuurlijk alternatief voor de smaakversterkers MSG (E621) en gistextract, maar ook een zoutreductie ingrediënt. Zoutreducties tot 50% zijn behaald, zonder de smaak en functie van zout aan te tasten en zonder het gebruik van kaliumchloride.

 

Mushroom extract powder img

Toepassingen Mushroom extract

Onze producten kunnen worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals bakkerij producten, groentemixen, soepen en sauzen, kant-en-klare maaltijden, kruiden en specerijen, koude snacks, smaakmakers, kaastoepassingen, bouillons en vlees(vervangers). Onze champignonproducten kunnen grofweg ingedeeld worden in 2 categorieën, namelijk het mushroom extract poeder/concentraat en de taste accelerators.

Creëer een intense champignonsmaak voor uw champignonsoepen,- sauzen of andere recepten. Ons mushroom extract poeder en mushroom extract concentraat versterkt de champignonsmaak in uw producten. Daarnaast zorgt de natuurlijk voorkomende umami voor diepte en verrijking van de smaak.

Onze Taste Accelerator is ontwikkeld om de smaakintensiteit in uw toepassing te versterken zonder extra eigen smaak toe te voegen. De basis wordt gevormd door paddenstoelen die rijk zijn aan glutamaat en de ribonucleotiden inosinate en guanylaat. Deze zorgen voor een umami-synergie en functioneren als een natuurlijke smaakversterker.

Benieuwd hoe mushroom extract toegepast kan worden bij uw producten? Neem dan gerust contact met ons op.